Akupunktur mod tinnitus

Lider du af tinnitus? Og er du desperat efter at finde en måde, hvorpå du kan slippe af med den generende og belastende lidelse? Så er akupunktur mod tinnitus muligvis det, du leder efter.

Akupunktur har nemlig vist sig at være effektivt i behandlingen af tinnitus hos nogle patienter. Derfor er det også værd at prøve at se, om akupunktur kan hjælpe dig.

Hvad er tinnitus?

Tinnitus er en hørelidelse, der kendes ved øresusen. Spørger man personer med tinnitus, hvordan lidelsen bedst kan beskrives, forklarer de, at der er en lyd inde i øret på trods af, at der ikke er en lydkilde uden for øret. Det betyder, at de konstant eller engang imellem hører en hylen, brummen, susen eller ringen, som kommer inde fra selve øret.
Man kan have tinnitus i enten det ene eller begge ører, og man regner med, at 10-15 % af den danske befolkning lider af tinnitus.
Årsagen til tinnitus varierer fra person til person. For der er en række ting, der kan forårsage lidelsen. Blandt de mest almindelige årsager findes:

  • Støjskader
  • Lidelser i øret
  • Skader på hovedet – f.eks. slag mod kraniet som resulterer i skade på øresneglen
  • Langvarigt forbrug af medicin
  • Arvelige forhold
  • Stress og overbelastning
  • Sygdommen morbus menieres

Sådan virker akupunktur mod tinnitus

Tinnitus kan hverken behandles ved operation eller med medicin. Derfor har gode råd i lang tid været dyre, indtil man fandt ud af, at akupunktur kan hjælpe på tinnitus.
Jeg tilbyder akupunktur, som kan lindre din tinnitus. Behandlingen foregår ved, at vi først tager en grundig snak om dine symptomer og sygdomshistorik. Dette bruger jeg til at skræddersy din behandling. Herefter går jeg i gang og sætter en række nåle i udvalgte akupunkturpunkter. Nålene vil påvirke nerveforbindelser i hele kroppen, hvilket har en effekt på det indre øre. Når disse nerveforbindelser påvirkes, er der gode chancer for, at din tinnitus lindres.

Få hørelsen tilbage

Lider du af tinnitus, vil du ikke kun være generet af ørensusen, men højst sandsynligt også opleve nedsat hørelse. Tinnitus og hørenedsættelse hænger nemlig som oftest sammen.
Med akupunktur oplever mange, at deres tinnitus bliver betydeligt reduceret. Lidelsen er altså langt fra lige så generende efter behandling med akupunktur. Nogle mennesker oplever endda, at deres tinnitus forsvinder helt!

×
Book tid på SMS