Akupunktur er en behandlingsform, der baserer sig på menneskets energisystem. Hvis dit helbred skal være godt, skal energien kunne cirkulere frit rundt i kroppen. Der kan imidlertid opstå forstyrrelser, hvor strømmen af energi kommer ud af balance. Dette kommer til udtryk i mange forskellige lidelser – fx muskelsmerter, hovedpine, hormonelle forstyrrelser og sygdomme.

Som akupunktør kan jeg genoprette balancen ved nænsomt at placere tynde nåle i en række af kroppens akupunkturpunkter. I det følgende kan du blive klogere på, hvad akupunkturpunkter er, og hvor de findes på kroppen.

Hvad er akupunkturpunkter?

Akupunkturpunkter er punkter på kroppen, som har forbindelse til kroppens energibaner. Kroppens energisystem består af energibaner – også kaldet meridianer. Der findes 14 af disse energibaner, og 12 af dem har navn efter det organ, de er forbundet med. Hjertemeridianen, mavemeridianen og lungemeridianen er nogle af disse baner, som løber i kroppens overflade og danner akupunkturzoner.

De enkelte meridianer rører kroppens overflade i akupunkturpunkter. Hver akupunkturzone består af mange akupunkturpunkter. Når man ved, hvor akupunkturpunkterne er, kan man ved hjælp af nåle regulere strømmen af energi og arbejde med eventuelle ubalancer.

Hvor mange akupunkturpunkter findes der?

Der er ikke enighed om, hvor mange akupunkturpunkter, der nøjagtigt findes. Antallet afhænger nemlig af, hvordan man opgør dem.

Akupunktur er en gammel kinesisk lægevidenskab, og i kinesiske tekster fra oldtiden står der, at kroppen har 365 akupunkturpunkter. Siden hen er der kommet flere punkter til, men antallet af akupunkturpunkter ligger i dette leje.

Hvor mange nåle bruges der?

Når du får akupunkturbehandling i min klinik, starter vi altid med en grundig samtale, så jeg kan danne mig et overblik over dine gener og symptomer. På denne baggrund finder jeg frem til, hvilke akupunkturpunkter der er hensigtsmæssige at påvirke. Antallet af nåle varierer meget fra person til person, men normalt bruger jeg mellem 4 og 20 nåle.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker at høre mere om kroppens akupunkturpunkter eller bestille en tid til behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this:
×
Book tid på SMS