Akupunktur mod allergi og høfeber

Det er efterhånden kendt, at akupunktur har en god effekt på behandlingen af allergi. Symptomerne lindres, og i langt de fleste tilfælde bliver man i stand til at udsætte sig for allergener uden at reagere på dem.

Behandling med akupunktur mod allergi bør starte omkring 1 måned før pollensæsonens start – hvis du vil have det mest optimale resultat.

Venter du til symptomerne kommer, er det også muligt at behandle med rigtigt gode resultater, men det mest effektive og dermed det mest optimale er at forebygge.

Der er mange gode grunde til at bruge akupunktur mod allergi og til behandling af høfeber:

  • En underbehandlet høfeber kan påvirke din indlærings- og arbejdsevne og give dig bihulebetændelse, mellemørebetændelse og træthed.
  • En effektiv behandling af din høfeber kan forebygge senere udvikling af astma. For 20 til 30 % af alle personer med høfeber følger astma i kølvandet.
  • Har du astma samtidig med høfeber, vil dine astmasymptomer i mange tilfælde blive færre, hvis din høfeber bliver behandlet effektivt.
  • Bevaring af livskvaliteten: Måske begrænser dine symptomer lysten til sociale og fysiske udfoldelser? Du undgår en fest, fordi du føler dig mindre attraktiv med rindende øjne og snottet næse. Det behøver du ikke med en effektiv behandling.
  • Du har stor chance for at slippe for medicinsk behandling (antihistaminer, hormonbehandling og vaccinationer)

Antihistaminer mod allergi

Høfeber bliver ofte behandlet med medicin, der indeholder antihistaminer. Antihistaminer findes både i øjendråber, næsespray og tabletter. Histamin er et af de første stoffer, kroppen frigiver ved en allergireaktion.

Det er histaminet, der giver dig kløe, løbende næse og rindende øjne, og som får dig til at nyse. Medicin med antihistaminer hæmmer histaminet i at give de allergiske reaktioner, men løser ikke dit problem: Din krop tror stadigvæk, at der er noget, den ikke kan tåle.

Derfor er akupunktur mod allergi og høfeber en mere langsigtet behandling.

Hormonbehandling

Binyrebarkhormonbehandling (behandling med steroider) kan fås både i tabletform, dråber, pulver og indsprøjtning. Ved problemer med tilstoppet næse gives der f.eks. ofte næsespray indeholdende steroid.

Effekten af steroider skyldes blandt andet, at steroid nedsætter graden af inflammation i slimhinden. Dermed falder hævelsen, og luften kan igen passere.

Min erfaring er, at behandling med steroider som f.eks. lang tids behandling med næsespray kan give flere gener, end de afhjælper.

Vaccinationsbehandling/immunterapi

Vaccinationsbehandling foregår ved, at man stille og roligt forsøger at vænne kroppen til det, du er allergisk overfor. Det sker ved at give indsprøjtninger lige under huden en eller to gange om ugen gennem de første par måneder. På denne måde bliver kroppen langsomt udsat for større og større mængder af det stof, som giver en allergisk reaktion.

Vaccinationer er en langvarig proces på 3-5 år, og de giver ingen garantier for, at man er fri for allergi for altid. Næsten alle får en forbigående hævelse der, hvor indsprøjtningen er givet, men der er også nogle, der oplever en vedvarende kløe. I modsætning til akupunktur mod allergi forekommer der altså bivirkninger ved vaccinationsbehandling.

Desværre løser vaccinationer heller ikke problemet, hvis du er allergisk over for fødevarer, der krydsreagerer med pollen.

Hvad kan du selv gøre?

Sørg for at spise C-vitamin og B5 vitamin. Disse 2 vitaminer har vist sig at være særdeles effektive til at hindre, at allergi/høfeber etc. bider sig fast i dig. De mindsker cellevæggenes gennemtrængelighed, så allergenerne ikke kan komme ind, og hjælper samtidig med at alle de værdifulde vitaminer og mineraler forbliver derinde.

Alle allergier kan behandles med akupunktur. Lider du af en form for allergi, er der derfor ingen grund til at tøve med at få akupunktur mod allergi. Det er effektiv behandling, der kan hjælpe dig langt ud i fremtiden.
Plejer du at blive ramt af pollenallergi behandles det bedst 3-5 uger før sæsonen begynder. Så det er i disse uger, du bør starte op på akupunktur mod allergi.

Pris kr. 1.800 for 5 behandlinger.

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til behandlingen. Ring også gerne på 31 15 25 07.

×
Book tid på SMS